VR-thema's

Met Virtual Reality kun je van alles zien en beleven! We ontwikkelen alle VR-ervaringen met ons eigen productieteam, hier zijn we best een beetje trots op. De kwaliteit, het verloop van de film en de thema’s zijn dan gegarandeerd van optimale kwaliteit. Nog een voordeel is dat we snel kunnen inspelen op de behoeften van de bewoners en zorgverleners. De leukste en beste ideeën worden ook vaak in samenspraak met onze klanten bedacht. Om het overzichtelijk en efficiënt te houden, werken we met drie vaste thema’s. Zorgverleners, vrijwilligers en/of stagiairs kunnen zo snel de juiste film vinden en afspelen.

Tot rust komen

Middels de VR-ervaringen in het thema 'Tot rust komen' kunnen ouderen ontspanningssessies ervaren, waardoor ze tot rust komen. U kunt het vergelijken met een snoezelkamer. Soms is het goed om stoom af te blazen, geheel tot rust te komen door rustige geluiden en beelden. Denk aan een wandeling door een bloesempark met fluitende vogels of door een klankschaal therapiesessie.

Uitstapjes beleven

Voor minder mobiele ouderen is samen een uitstapje ondernemen niet vanzelfsprekend. EldersVR maakt het mogelijk om samen een rondvaart door de Amsterdamse grachten te maken of een dagje tulpen te bekijken in de Keukenhof. Deze ervaringen komen samen in onze zelf ontwikkelde ervaringen 'Uitstapjes beleven.' De uitstapjes kunnen door meerdere ouderen tegelijkertijd op verschillende VR-brillen worden beleefd. Zo zijn ze echt even samen op stap. Met gezellige verhalen, blijdschap, gelach en tranen van geluk als resultaat.

Beweging & Activiteiten

Iedere dag bewegen, uitgedaagd worden en muziek maken is volgens professor Erik Scherder cruciaal voor het behoud van een gezond brein. De VR-ervaringen binnen het thema 'Beweging & activiteiten' zijn uitdagende activiteiten die wij samen met professionalshebben gedigitaliseerd. Zo kan men mee dansen met Andrew Greenwood, deelnemen aan een stoelyoga les met StoelYoga Nederland, of heerlijk meezingen in een groeps koor.

VIP (VR-Implementatieplan)

EldersVR maakt bij elke zorginstelling gebruik van het door ons ontwikkelde VR-ImplementatiePlan (VIP). Hiermee brengen we de relevante 'uitdagingen' binnen een zorgorganisatie of woongroep in kaart, waardoor we de VR-interventie zo doeltreffend mogelijk kunnen inzetten en tegelijkertijd het effect kunnen meten.

Contactmoment

Kennismaking

Contactmoment

1. VR-Workshop

2. Verzamelen van implementatievormen

Contactmoment

3. Focus aanbrengen: thema's & implementatie

Contactmoment

4. Offerte hardware + omschrijving thema & beoogde doelstelling

Contactmoment

5. VIP-verzilveren

Contactmoment

6. Realisatie & implementatie

Contactmoment

7. Nazorg

< Scroll >